Trailere Filme Online, Filme Noi, Filme 2010, Filme bune, Filme 2009, Trailere Online, Trailere Gratis

Cauta Film:

luni, 23 august 2010

Filmul şi creaturile !


Splice/Hibrid s-a lansat vineri pe marile ecrane din ţară, iar Dren, fiinţa creată de cei doi geneticieni intepretaţi de Adrien Brody şi Sarah Polley, ne invită să trecem în revistă câteva dintre cele mai populare creaturi întâlnite în filmele ultimelor luni. Probabil că cinefilii din Kosovo vor empatiza cu atât mai mult cu povestea lui Dren, din moment ce numele creaturii (provenit de la "nerd" - tocilar - scris invers) este un foarte comun nume de botez din regiune, atât pentru fete cât şi pentru băieţi! Până atunci, să aflăm mai multe despre himeră, creatura mitologică din caracteristicile căreia s-a inspirat Vincenzo Natali când s-a apucat să scrie Splice.

O combinaţie de mai multe animale, himera era, în mitologia greacă, fiica lui Tifon şi-a Echidnei, cunoscuţi sub eticheta "părinţii tuturor monştrilor". Printre fraţii şi surorile himerei, care adesea este înfăţişată cu cap şi corp de leu, coadă terminată cu un cap de şarpe şi un alt cap de capră crescându-i de pe spate (alte reprezentări includ aripi de pasăre de pradă), se numără mai cunoscutul Cerber şi hidra cu numeroasele ei capete. Natali păstrează câteva dintre caracteristicile creaturii, printre care coada terminată cu un ac plin de venin. Chiar dacă filmului său îi lipsesc multe, Splice merită văzut pentru relaţia dintre cercetători şi rodul experimentelor sale, mult mai complexă decât în oricare film cu "monştri".

Tot din mitologia greacă vine grifonul, dar să ne îndreptăm atenţia către hipogrif, o creatură pe care mulţi o consideră inventată de J.K. Rowling în seria ei de succes, Harry Potter. Dacă grifonul este un leu cu cap de vultur, hipogriful este o combinaţie între vultur şi cal. Cel mai celebru reprezentant al rasei sale este Buckbeak, înfricoşătoarea creatură inclusă de Hagrid în ora sa de Îngrijire a creaturilor magice, cu care Harry va ajunge curând să se împrietenească în Prizonierul din Azkaban. Buckbeak se va întoarce pe ecran în ultimul film al seriei, când, în marea luptă de la Hogwarts, va conduce testralii împotriva aliaţilor lui Voldemort.



Una dintre cele mai populare creaturi fantastice de pe marile ecrane, dragonul va fi în continuare nelipsit din cinematografe. Ai văzut mai multe specii în seria Harry Potter (unele de origine română!), şi, după ce Peter Jackson se va apuca de The Hobbit, vor trece doar doi ani până îl vei vedea pe Smaug, a cărui voce s-ar putea să fie interpretată de Tom Waitts şi despre a cărui înfăţişare, pusă deja la punct de echipa de desenatori şi animatori, Guillermo del Toro a spus deja că "e cum nu s-a mai văzut".

Un foarte popular dragon al anului 2010 a fost Ştirbul, dragonul din How to Train Your Dragon. Ştirbul şi bunul său prieten Sughiţ vor reveni pe ecrane în continuarea acestei ecranizări după Cressida Cowell şi, în funcţie de succesul financiar, aşteaptă-te şi la alte continuări pentru că englezoaica a scris nu mai puţin de nouă cărţi pentru copii, primul film acoperind doar evenimentele din întâia publicată. Dreamworks se aşteaptă să lanseze How to Train Your Dragon 2 în 2013.

Noi proiecte inspirate de mitologia greacă ne-au scos şi ne vor scoate în faţă foarte cunoscute creaturi fantastice. În Clash of the Titans/Înfruntarea titanilor, Perseu (Sam Worthington) se luptă cu Meduza, care apare şi în pasabilul Percy Jackson şi Olimpienii: Hoţul Fulgerului. Dacă aventurile lui Perseu vor continua (cu sau fără Worthington), nu acelaşi lucru se poate spune despre cele ale lui Percy, ambele personaje fiind inspirate de aceleaşi semizeu din mitologie.

Într-o încercare de a condimenta puţin scenariul, creatorii Înfruntării au aruncat (de fapt l-au păstrat din originalul din 1981) în ciorba lor 3D şi krakenul, un monstru deloc mitologic, prima lui menţionare datând din secolul 13, când scandinavii pomeneau de o gigantică creatură marină în stare să scufunde o întreagă corabie (iar corăbiile pe vremea aia nu aveau dimensiunea unui transatlantic). O întâlnire cu krakenul are loc şi în Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, unde căpitanul Jack Sparrow are parte de un rendez-vous nu foarte plăcut cu enorma creatură.

Un alt celebru monstru este Minotaurul, iar acesta are toate şansele să-şi facă apariţia pe ecrane în 2011, când se lansează Immortals, noul film al lui Tarsem Singh. Deocamdată nu este sigur dacă povestea lui Singh, care va fi filmată în stilul propriu succesului 300, va folosi şi populara legendă a minotaurului, dar sunt slabe şanse ca scenariştii să renunţe la una dintre cele mai populare aventuri din mitologie. Ajutat de Ariadna şi de firul ei, Tezeu intră în labirintul lui Dedal, din care nimeni n-a mai ieşit viu vreodată, în parte din cauza capcanei labirintului, în parte din cauza nemilosului şi înfometatului Minotaur. Deznodământul luptei dintre erou şi monstru este cunoscut, dar cu siguranţă vizualul Tarsem Singh o va face să arate suficient de interesant ca să merite o vizită la cinema.

Care dintre creaturile de mai sus ţi se pare cea mai "simpatică"?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trailere Filme Online, Filme Noi, Filme 2010, Filme bune, Filme 2009, Trailere Online, Trailere Gratis